Opgeruimd staat netjes

Ken je dat gevoel van een opgeruimd huis? Het geeft je rust, overzicht en ruimte. Men zegt wel eens ‘een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd’. De buitenboel doen is bij uitstek iets waar je voldoening van krijgt. Daarna kun je echt genieten van je opgeruimde tuin.

– 5 –
opruimtips voor je tuin

Tip 1: Check welke spullen je écht nodig hebt

Kijk eens goed rond in je tuin. Welke spullen heb je allemaal in de tuin liggen of staan? Denk aan lege en kapotte potten, tuingereedschap of los hout voor de kachel. Kan je het nog gebruiken of wordt het tijd om afscheid te nemen?

Tip 2: Geef je tuinspullen een plek

Een van de belangrijkste elementen voor Feng Shui is dat het netjes en opgeruimd is. Te veel (losse) spullen, meubels en rommel kan voor onrust zorgen. Check wat je echt nodig hebt of bijdraagt aan een positieve sfeer in de tuin. Je creëert meer rust in de tuin wanneer je alles een plek geeft. De tuinset op het terras, voor de kussens die bij slecht weer niet gebruikt een leuke designbox, houtblokken in het houthok en tuingereedschap in het tuinhuisje of garage. Uiteraard kun je ook zelf iets maken om spullen in op te bergen. En heb je een tuingereedschap over? Hang het op als decoratie.

Tip 3: De tuin in

Het hoort erbij: snoeien, grasmaaien, het verwijderen van onkruid, blad en takken, vijver onderhouden etc. Je vindt veel tuinkalenders online. En heb je een gazon? Door de kanten recht af te steken met een schep ziet je gazon er nóg strakker uit. Voor advies of tuinonderhoud kun je uiteraard altijd bij mij terecht.

Tip 4: Maak alles goed schoon

Door het jaar heen wordt alles vies: algen, bladeren, zand… Dat hoort er nou eenmaal bij. Wil je weer een mooi terras? Pak de poetsspullen en de hogedrukreiniger erbij. Let wel op met het schoonspuiten van hout. De hoge drukspuit kan het hout ruw maken (ook hardhout) waardoor het nog eerder vuil opneemt. Daar zijn speciale middelen voor. Denk wel aan de natuur; gebruik géén schadelijke schoonmaakmiddelen. De planten die wel mogen groeien zullen je dankbaar zijn.

Tip 5: Geniet!

Haal diep adem, adem rustig uit! Na al dat opruimen en schoonmaken is het tijd om te genieten van je tuin. Neem plaats in je tuin, kijk en geniet. Het hele jaar door.
Een tuin hoort je een positief gevoel te geven. Mis je iets? Lees dan de inspirerende artikelen over Feng Shui.

Tuinonderhoud

Goede verzorging, dat heeft zo z’n voordelen