Een passend tuinontwerp

Een tuin die bij je past, krijg je voor elkaar met een goed doordacht tuinontwerp. Het ontwerpen van een tuin is iets persoonlijks. Er moet met alle ingrediënten rekening worden gehouden.

Waarom een tuinontwerp laten maken?

Bij het laten ontwerpen van je tuin wordt er veel uit handen genomen. Een ontwerp zorgt voor een harmonieuze tuin, geheel afgestemd op jouw wensen, budget, mogelijkheden die je tuin biedt en eventuele obstakels.

Met onze persoonlijke benadering wordt er gekeken naar welke sfeer jij je tuin wil laten uitstralen, waar je buiten wilt zitten om te genieten van de zon of samen te dineren. En heb je kinderen? Ook daar hebben we leuke ideeën voor. Denk aan speeltoestellen of een echte boomhut.

Het is ook belangrijk om naar de tuin zelf te kijken. Denk hierbij aan de grond, kunnen er bestaande elementen worden behouden, zon en schaduwplekken vanwege de beplanting en obstakels als riolering en bekabeling.

Voordelen van een tuinontwerp

 • Waardevolle adviezen
 • Een tuinontwerp op schaal
 • Inclusief materiaal, beplantings- en verlichtingsplan
 • Afgestemd op je wensen, budget en de mogelijkheden van je tuin

Wat wordt er van jou verwacht?

Bij het inventariseren komen wij bij je langs. Wij vragen je dan onder andere wat je wensen zijn voor je tuin. Het is daarom handig om hier alvast over na te denken en je wensenlijstje samen te stellen.

Maak je wensenlijstje

 • Welke stijl en sfeer past bij jou?
 • Welke bloemen, planten en bomen vind je mooi?
 • Wat wil je kunnen doen in je tuin?
  Bijvoorbeeld met een grote groep dineren, zwemmen, wandelen of dat (klein)kinderen kunnen spelen.
 • Wat wil je in je tuin hebben?
  Denk hierbij ook aan de functie van eventueel de voortuin en achtertuin. Bijvoorbeeld een terras, tuinhuisje, parkeerplaats, kachel, vijver, blotevoetenpad, etc.
 • Zijn er bijzonderheden om rekening mee te houden?
  Bijvoorbeeld de toegankelijkheid, kindvriendelijk, rolstoelvriendelijk, etc.
 • Hoeveel budget heb je beschikbaar voor het aanleggen van de tuin?

TIP: Heb je een klein budget?
Kijk dan ook wat je zelf kunt doen of naar de mogelijkheid voor een gedeeltelijke renovatie van de tuin. Wij denken graag met je mee.

Enkele populaire stijlen

Moderne tuinStrakke onderhoudsvriendelijke tuin, waarbij het terras centraal staat.
Engelse tuinNatuurlijke uitstraling, waarbij het gazon onmisbaar is met waterpartijen en veel (groepen) bomen.
Cottage tuinEen echte bloementuin met kleine paden, rozen en buxusbollen. En vergeet de karakteristieke accessoires niet, zoals oude potten en roestig tuingereedschap.
Landelijke tuinVaak ruim opgezet met een groot gazon, met fruitbomen en strakke volle borders.
Japanse tuinDraait om de balans van: water, planten en stenen. Deze drie elementen worden zorgvuldig op elkaar afgestemd. Onmisbaar is een vijver omgeven door grote rotsen en keien, gecombineerd met groenblijvende planten. De tuin ontstaat niet bij toeval, het is ware kunst.
Mediterrane tuinEen samenstelling van vijgenbomen, olijfbomen of palmbomen. Planten en muren met witte of pastelkleurige tinten uit het Middellandse Zeegebied. In de winter vraagt deze tuin wel om extra bescherming vanwege de vorst.

FeelGood Garden

Voel je goed in je eigen tuin. Een omgeving waar jij je voortaan kunt opladen, genieten van de rust, maar ook van gezellig samenzijn. In een ideale omgeving heb je effectieve en creatieve ideeën, kun je langdurig concentreren en voel jij je gezond en positief. Laat je tuin hier aan bijdragen.